Куди, коли, як потрапити на основні заходи ЮВІЛЕЮ-1025

24.07.2013 Метки: 
Пресс-секретарь Предстоятеля УПЦ протоиерей Георгий Коваленко

Пресс-секретарь Предстоятеля УПЦ протоиерей Георгий Коваленко

Головною подією 1025-річчя Хрещення Русі, як підкреслив сьогодні під час брифінгу в УНІАНпрес-секретар Предстоятеля УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, стане святкове богослужіння в Києво-Печерській Лаврі. Віруючі цього року отримають чи не єдину можливість у своєму житті – причаститись Христових Таїн з усіма представниками Помісних Православних Церков.

«Для віруючих людей найголовніше – це єднання навколо Чаші Христової. Тому Церква радить у ці святкові дні піти на Всенічну та Божественну літургію до Києво-Печерської Лаври, – сказав зокрема прот. Георгій Коваленко. – Помолитись, по можливості, сповідатися та причаститися Христових Таїн. У день пам’яті Хрестителя Русі віруючі отримають надзвичайну можливість — причаститися з представниками всіх Помісних Православних Церков та дійсно об’єднатись у Таїнстві.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЮВІЛЕЙ 1025. 9 Предстоятелів Помісних Православних Церков: такої кількості першоієрархів Православний Київ ще не бачив
Треба здійснити в ці дні прощу до Києва, до Лаври, до Хреста апостола Андрія. Київ – це наш Єрусалим, Дніпро – це наш Іордан, Лавра – це колиска руського чернецтва. Про це треба згадати в дні святкування 1025-річчя Хрещення Русі».

Також прес-секретар Предстоятеля розповів, куди, коли та як пройти на урочисті заходи з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Зокрема, як зауважив прот. Георгій, Церква радить піти на богослужіння до Києво-Печерської Лаври, вклонитись Хресту апостола Андрія Первозванного, відвідати виставки, присвячені ювілею-1025, та подивитись пряму трансляцію молебню з Володимирської гірки.

Церква не рекомендує йти на Володимирську гірку без запрошень, які розповсюджувалися через православні парафії м.Києва.

У молебні братимуть участь офіційні делегації та глави різних країн, і потрапити на Володимирську гірку можна буде тільки за запрошеннями. Тому краще не гаяти часу та подивитись пряму трансляцію богослужіння на ТБ і піти на Всенічну та Літургію до Лаври.

До речі, молебень на Володимирській гірці та Божественну літургію в Лаврі транслюватимуть «Перший Національний» та «Інтер», а також «Українське радіо» та «ЕРА fm».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РОЗКЛАД ПРЯМИХ ТРАНСЛЯЦІЙ урочистостей ювілею-1025 – на ТБ та радіо

Вклонитись Хресту апостола Андрія Первозванного, який 27 липня перебуватиме в Трапезному храмі Лаври, можна буде цілодобово.

Для поклоніння святині буде організовано спеціальний окремий підхід – з боку «нижньої» Лаври. Таким чином якомога більше людей зможуть вклонитись святині. А черга для поклоніння не заважатиме святковому богослужінню, що буде звершуватись на площі перед Успенським собором.

***

Нагадаємо, що працює офіційний сайт святкувань 1025-річчя Хрещення Русі та окрема стрічка «Православія в Україні», де ви знайдете все про ЮВІЛЕЙ-1025.